Voorraadbeheer

  De voorraad van producten is voor een webshop van levensbelang, tenzij je gebruik maakt van dropshipping. Daarom hebben we een uitgebreid voorraadsysteem ingebouwd, waarmee je precies kan zien wie wanneer en waarom de voorraad van een product heeft aangepast.

  Voorraadbeheer

  Om een overzicht te krijgen van de voorraad van al je producten kan je via het menu naar Voorraad beheer navigeren. Er verschijnt dan een lijst met al je producten, waarin je kan zoeken en waarbij je kan sorteren. Dit laatste kan bijvoorbeeld handig zijn als je even snel wil kijken welke producten er bijbesteld moeten worden, of welke juist niet. Verder kan je hier doormiddel van de knoppen achter het product de voorraad eenvoudig bijwerken. Met het potlood kan je bijvoorbeeld een geteld aantal aangeven, met het plusje kan je registreren dat je een levering ontvangen hebt en met het minnetje kan je eenvoudig je voorraad naar beneden bijstellen, bijvoorbeeld wanneer je een doos met lampen hebt laten vallen. Om het jezelf makkelijk te houden hebben we voor al deze opties een veld toegevoegd waar je de reden van wijziging in moet vullen, hierdoor zal je altijd een eenvoudig overzicht kunnen vinden over het product.

  Overzicht van een product

  Wanneer je in voorraad beheer op de blauwe knop achter het product klikt, kom je op de productpagina van dit product terecht. Als je dan naar het tabje voorraad gaat kan je de complete voorraadhistorie van dit product inzien.
  In deze lijst zullen alle acties die invloed hebben op de voorraad vermeld worden, zoals:

  • Voorraad handmatig verhoogd of verlaagd
  • Bestellingen met dit product
  • Retourneringen van het product

  Met de filters kan je ook kiezen welk van deze acties weergegeven moeten worden. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk terugvinden wanneer de laatste levering van dit specifieke product is geweest en op welke momenten je product verkocht is.

  Heeft dit artikel geholpen?

  Nee 0

  Over de auteur

  Henk-Roel is sinds 2016 werkzaam bij UPX. Als Support Specialist zal hij je helpen bij al je vragen over UPX | Commerce.Je kan Henk-Roel of 1 van zijn collega's bereiken via support@upx.nl en 088 544 55 55 als je hulp nodig hebt.

  LAAT REACTIE ACHTER