Kortingen

Soms is het goed om kortingen te geven op bepaalde producten, merken of categorieën. In dit kennisbank artikel leg ik uit hoe je dat kan doen.

Kortingscodes

In UPX | Shop hebben we een functie toegevoegd waarmee je kortingscodes aan kan maken. Zo kan je je vaste klanten een mail sturen met een kortingscode, die geldig is tot een bepaalde tijd. Wanneer je via het menu naar kortingen navigeert kom je direct uit bij de kortingscodes pagina. Druk op toevoegen om je eerste kortingscode aan te maken:

Om een kortingscode aan te maken moet deze een naam en code krijgen. De naam is meestal de omschrijving van de korting en de code is de code die de mensen zelf in moeten vullen.

Je kan een kortingscode koppelen aan een bepaalde tijdsperiode, wanneer de eindtijd verloopt is de code ongeldig. Zo kan je bijvoorbeeld gratis verzending voor 1 week aanbieden.

Het is ook mogelijk om de kortingscode maar een aantal keer aan te bieden, bijvoorbeeld voor de eerste 100 klanten is de verzending gratis komende week. Dit kan je doen door het Gebruikslimiet in te stellen. Wanneer je een minimale bestelling invult, kan een kortingscode alleen gebruikt worden bij bestellingen die duurder zijn dan de minimaal ingestelde bestelling. Na het opslaan krijg je het volgende scherm en je kortingscode is aangemaakt:

Productkortingen

Productkortingen kunnen gebruikt worden om bepaalde producten, categorieën of labels te voorzien van korting. Om een productkorting aan te maken navigeer je via het menu naar Kortingen en bovenin de pagina naar de tab productkortingen. Wanneer je op toevoegen klikt krijg je het volgende scherm:

Vul de naam voor de korting en het percentage in, upload eventueel een foto en je korting is aangemaakt, het volgende scherm verschijnt:

Om producten toe te voegen aan de korting kan je bij producten op toevoegen klikken, er verschijnt een lijst met producten en de geselecteerde producten zullen toegevoegd worden. Categorieën en labels kunnen via de tabbladen toegevoegd worden, hiermee worden alle artikelen in deze categorieën en labels toegevoegd en zo is het dus makkelijk om meerdere artikelen tegelijk toe te voegen aan de kortingen.