Categorieën en labels

Wanneer je webshop begint te groeien is het een goed idee om eens over categorieën en labels na te denken. In dit kennisbankartikel zal ik uitleggen wat je ermee kan doen en wat de verschillen zijn tussen beide.

Categorieën

Categorieën zijn in basis vrij simpel. In het geval van mijn als voorbeeld genomen MacBook lijkt het me logisch deze te categoriseren onder laptops -> ultrabooks. Om dit te doen maken we als eerste deze categorieën aan. Hiervoor navigeer je, via het menu, naar categorieën en klik op de groene knop toevoegen. Het volgende scherm zal dan verschijnen:

In dit geval veranderen we de Winkel niet, en aangezien Laptops een hoofdcategorie wordt laten we deze ook zo staan. Om een categorie aan te maken is alleen de naam van de categorie vereist, maar aan te raden is om ook de SEO velden in te vullen, deze zullen je helpen om gevonden te worden via zoekmachines als Google. Als laatste maak ik de categorie ook gepubliceerd en druk op opslaan, we hebben nu onze eerste categorie aangemaakt. Om ook de ultrabook categorie aan te maken drukken we nogmaals op toevoegen en kiezen deze keer als hoofdcategorie laptops. Na het opslaan van de nieuwe categorie krijgen we hetvolgende scherm te zien:

Laten we nu de laptop toevoegen aan de categorieën. Navigeer via het menu naar producten en klik op bekijken bij het product die we toe willen voegen. In het menu Product categorieën per shop kunnen we de laptop toevoegen aan de categorieën Laptops en Ultrabooks. Nu is het makkelijker om ze terug te vinden en vergelijkbare producten bij elkaar te zoeken.

Labels

Labels werken een beetje anders. Bijvoorbeeld: je wilt een aantal nieuwe producten toevoegen en promoten op je website. Je kan hiervoor een categorie aanmaken, maar het is niet helemaal zoals het hoort. Met een label kan je dit wel doen. Je maakt een nieuwe label door via het menu naar Labels te gaan en daar op toevoegen te klikken. Voeg een nieuwe naam toe aan het label en klik op toevoegen. Je label is aangemaakt:

Om een product aan een label toe te voegen navigeer je via het menu naar producten en bekijk je het product welke je toe wilt voegen. In het blokje Labels kan je je producten toevoegen en wanneer je op opslaan klikt heb je je product toegevoegd aan een label.